15. juni 2022

De gode gamle dage

Alting var bedre engang …

“I kan tro, jeg sover godt om natten!” Sådan sagde min salig oldemor altid. Hun havde sådan en skøn dyne. Det har jeg også nu. Jeg har nemlig fundet mig en allergivenlig og temperaturregulerende bambusdyne inde på den grønne markedsplads. Jeg sender en venlig tanke til Ellen Margrethe, min søde oldemor, som altid var så frisk på trods af sin høje alder. Hun var 104, da hun døde, og jeg er utroligt taknemmelig for, at jeg har lært hende at kende, selvom der er så mange år imellem os.

Min oldemor og jeg havde så meget at tale sammen om. Vi var det, man kalder sjælevenner. Hun lærte mig vigtigheden af at have en god dyne. Og nu nyder jeg også at have min gode dyne, når jeg tager den med ind i sofaen og binger gode tv-serier såsom “The Last Man on Earth” osv. Det er god underholdning og ren hygge i familiens skød at sidde der med sin yndlingsdyne, yndlingsserie og yndlingsmennesker. Jeg sender altid en kærlig tanke til min oldemor, som jeg aldrig glemmer.

Min kære Ellen-Sofie!

Sådan sagde min oldemor ofte til mig, når hun syntes, at jeg sagde noget fjollet. Jeg fortalte hende tit om de skøre og sjove amerikanske tv-serier, som jeg godt kunne lide at se, og ind imellem så vi også nogle afsnit af dem sammen. Her sad vi også tit med vores gode dyner i hendes lænestole og havde det rart sammen på tværs af generationerne. Hun syntes også, mine yndlings-tv-serier var sjove, men hun havde også svært ved at forstå, hvorfor jeg brugte så meget tid på det.

“Min kære Ellen-Sofie!” sagde hun. “Du må lære også at være i verden og ikke kun se på den kasse der.” Ja, der var jo ikke noget fjernsyn, da hun var barn og ung, så de kendte slet ikke til den måde at blive underholdt på. De havde ikke noget skærm-liv, som vi har det i dag. Jeg vil også sige, at selvom vi har set en del tv sammen, så har vi egentlig bare set på det, men lyden har været skruet langt ned, for vi har altid bare snakket sammen hen over det hele og på den måde bare nydt billederne og de gakkede ting, der alligevel foregik. Kærligheden har mange ansigter, og det at bevæge sig hen over generationer er et af dem.

10 grunde til, at jeg elsker min oldemor

  • Hun er min, og jeg er hendes. Vi elskede hinanden.
  • Vi er sjælevenner og fandt hinanden på tværs af flere generationer.
  • Hun er sjov, og hun synes, at jeg er sjov.
  • Vi kan se mine skøre tv-serier sammen, også selv om hun synes, de er fjollede.
  • Skal kærligheden have en grund?