15. april 2022

Vi skal alle sammen til tandlæge. Det er en sandhed, vi alle kan forstå og alle burde følge. Desværre er det alt for få af os, der faktisk følger rådet og kommer afsted.

Det kan være tandlægeskrækken eller pengene, som holder os tilbage. Men tandlægebesøget er bare end af de ting her i livet, som vi skal ligegyldigt hvad. Det er umuligt ikke at skulle tage til tandlægen før eller senere.

Hvis ikke du selv gør det, skal smerterne i munden nok få dig på andre tanker.

Større indgreb i din mund

Vores skræk knytter sig sjældent til det korte besøg hos tandlægen – heller ikke pengeskrækken. Det knytter sig derimod til de store indgreb i munden, som unægteligt kommer til at ske for dig på et eller andet tidspunkt.

Klassikeren er, at du skal fjerne visdomstand, fordi den er i vejen for din mundhygiejne. Måske er der endda gået infektion i den, som du ikke kan holde nede.

Nu er det altså endelig tid til, at du skal komme afsted ned til tandlægen og droppe din frygt. Gør du ikke det, så bliver det kun værre og dyrere for dig på den lange bane.

Der er flere ting, du kan gøre for at gøre besøget nemmere at have med at gøre. Det første er selvfølgelig, at du snakker med din tandlæge om det. Alle tandlæger kender udfordringen, og de pædagogiske vil endda kunne hjælpe dig med dit problem på en god og fornuftig måde.

Du kan også tage en med ned til tandlæge, som kan støtte dig. Hvis det er lidt for meget, så kan du prøve med nøgle vejrtrækøvelser, som kan få din puls ned, selvom du sidder på tandlægeklinikken.

Endelig er der også den mulighed, at du til den store operation beder om bedøvelse, så du bemærker så lidt som overhovedet muligt.

Frygten ødelægger din mundhygiejne

For igen – du skal afsted. Afholder du dig fra at komme af sted til tandlægen, ender det med at koste på din egen pengepung og hygiejne. Det er virkelig dyrt at holde sig tandlægen.

Smerterne kan i de fleste tilfælde være undgået, hvis du havde en bedre mundhygiejne og havde talt med din tandlæge om det. Det er en ond spiral at komme ind i, som du for alt i verden gerne vil undgå.

Kom af sted til tandlægen med det samme.