26. april 2022

Det er vigtigt for mennesker at sove – uanset alder. Det er her, hjernen får lov til at bearbejde dagens begivenheder og kroppen for lov at slappe af. Som baby er det dog endnu mere vigtigt at sove, og de har et større søvnbehov en voksne. Derfor kan du med fordel investere i dit barns søvn, så du giver dem de rette chancer for at udvikle sig og klare sig godt i livet. Læs mere om det lige her.

Hvordan kan du investere i dit barns søvn?

Måske er du allerede overbevist om, at det rette at gøre er at investere i dit barns søvn. Problemet er bare, at du ikke ved, hvordan du skal bære dig ad. Hvis det er tilfældet, så kan du med fordel først og fremmest sørge for, at dit barn har noget fornuftigt at sove i, der understøtter alle deres behov. Zleepii er et af de førende virksomheder på markedet, når det kommer til at skabe udstyr, der hjælper barnet med at sove, og derfor kan du med fordel tage et kig på deres hjemmeside.

De sælger blandt andet en slyngevugge, der er komfortabel at ligge i for dit barn og dermed hjælpe dem med at falde i søvn. Den hænges op i loftet og på den måde skabes der også lidt bevægelse, hvis du skubber forsigtigt til den. Se slyngevuggen her, hvis det lyder som noget, du skal have kigget nærmere på.

Hvor meget skal babyer sove?

Babyers søvnbehov virker helt ekstremt i forhold til voksnes. En nyfødt baby sover hele 20 timer i døgnet, hvorfor det altså ikke er særligt ofte, de er vågne. Søvnbehovet falder gradvist, og når babyen er lidt ældre – dog stadig under et år – vil dens søvnbehov være faldet til 15 timer i døgnet.

Det er dog vigtigt at påpege, at det ikke er hverken 15 timer eller 20 timer i streg, at babyen sover. Indtil babyen er 6 uger gammel vil den typisk sove i intervaller af 2 timer til 4 timer, hvorfor du altså vil blive vækket nogle gange i løbet af natten. Det er først i en alder af 1 år, at babyen begynder at kunne sove 8 timer på én gang.

Hvorfor skal babyer sove så meget?

Mens babyen ligger i morens mave, så er det meget begrænset, hvad den får af sanseindtryk. Når den kommer ud i den virkelige verden, så er det dog en helt anden sag. Her bliver baby bombaderet med lyde, smage, syn og så videre, som den skal bearbejde for at opnå en ordentlig forståelse af verden. Disse bearbejdelser foregår, når babyen sover, og derfor er det vigtigt, at du lader den sove så meget, som den har brug for. Der er derfor heller ingen grund til at vække din baby, når den sover – heller ikke selvom du synes, at den er ved at have sovet i lang tid. Den skal nok vågne helt af sig selv, når den ikke længere føler behov for søvn.